Denna dokumentär tar upp ett ämne som är en aningens tabu här i vårt avlånga land. Men detta ämne är icke desto mer viktigt i dagens uppstressade samhälle som dagligen svämmar över av sjukdomar och människor som går in i väggar. Se den fulla dokumentären längst ner på sidan om Cannabis – ”WHEN WE GROW, This is what we can do”. Den tar upp många av de vanligaste frågorna man kan ha som INTE rör att just röka det för att bli hög.

Cannabis är den planta som odlades friskt under början av 1900-talet i Amerika av såväl vanligt folk som presidenter och i övriga delar av världen tusentals år innan det. Idag är den den växt som är helt förbjuden på många ställen och har orsakat ofantligt många fängelsestraff. Man skulle kunna tro att detta förbud har något att göra med dess egenskap som gör att man blir påverkad om man röker den, men dessvärre är det inte så. Den anledningen har dock använts som ett svepsjäl för att få igenom ett förbud, och den har baktalats otroligt mycket för att ge kraft åt detta förbud.

Men anledningen är någon helt annan.

Denna växt har i sig själv förmågan att upprätthålla många av våra idag miljöförstörande pelare i samhället, helt på egen hand. Pelare som papper i alla dess former, miljövänligt plast, miljövänligt bränsle, kläder som är både varmare och tåligare, cement med långt bättre egenskaper än dagens och läkemedel för alla olika sorters sjukdomar som hade botats en gång för alla. Cannabis har i sig självt tusentals olika användningsområden utöver dessa, om inte tiotusentals. Och av alla dessa anledningar har det blivit förbjudet. Inte för att man blir hög om man röker det. Utan för att OM det skulle odlas fritt världen över, så skulle det användas till allt som det kan användas till – och därigenom sätta träindustrin på fall, den hade kört oljeindustrin i botten, läkemedelsindustrin hade behövt tänka om, bomullsindustrin hade haft det varmt om fötterna och stålindustrin hade kanske lagts ner. Denna lilla växt har förmågan att förändra mycket på vår planet, mer än vad vi kan tro.

Listan kan göra lång.

Men i långa loppet så handlar det helt enkelt om pengar pengar pengar, och så makt förstås. Anledningen är alltså inte att den är giftig eller farlig för oss, snarare tvärt om. Anledningen är för att det förr (och även nu) fanns personer med väldigt mycket pengar som hade egna intressen av att just skogsindustrin, stålindustrin och läkemedelsindustrin växte på de sätten som de människorna  ansåg vara bäst. Men inte bäst för mänsklighetens bästa utan för deras egna bästa. Allt detta för att de hade egna investerade pengar i diverse industrier som de ville se bli större och generera mer, oavsett vad det kostar.

Vi har blivit lurade i flera årtionden – blivit matade en lögn för att inte få reda på sanningen.

Cannabis har otroligt många användningsområden om man enbart ser till det materiella aspekterna. Dess egenskaper är ofantliga och återigen kommer denna växt så i framkant av förändringen som håller på att ske. Precis som innan den blev förbjuden så kommer den spridas återigen – men denna gången har vetenskapen hunnit ifatt det sunda förnuftet. Denna gång kommer vetenskapen bevisa (och den gör det redan) för ALLA som tvivlar och en gång för alla att Cannabis är framtidens växt och den växt som vi bör bekanta oss mest med. Av alla våra gröna vänner så kommer den att anses vara den viktigaste växten att känna till på grund av dess medicinska förmåga och otroliga energiinnehåll.

För er som inte vill ta mig på mina ord – och för er som gör det – se dokumentären och skapa dig en egen uppfattning.

Öppna ditt sinne och se filmen. Tänk sedan igenom det du har lärt dig och fått höra innan, ifrågasätt om det verkligen har varit sant. Om presidenter förr odlade det, i överflöd på sina egna marker, skapade bilar och kläder och rep och allt möjligt av det – Hur sann är då bilden av att det är en farlig drog? Eller var det helt enkelt personer med mycket pengar och egna intressen som såg till så den blev förbjuden?

Cannabis är kanske en farlig drog för cancer och för andra sjukdomar som inte hör hemma i oss, men knappast för våra kroppar. För våra kroppar kan växten göra underverk, men den är gjord för oss för att ätas, inte rökas.

Filmen ovanför tycks ha blivit privat sedan jag skrivit detta inlägg. Bifogar lite extra länkar nedanför till dokumentären utifall någon av dem skulle försvinna.

(Visited 125 times, 1 visits today)