The Strangest Secret spelades in utav Earl Nightingale 1956 och är starten på hans motivationscoach karriär. Denna enskilda inspelning såldes i över en miljon exemplar och satte grunden för inspelningar där man talade istället för att sjunga, vilket senare skulle leda till en hel industri med motivationsband och filmer där Earl Nightingale skulle bli den främsta inom denna genre.

Efter att ha letat i större delen av sitt liv efter just hemligheten med livet i otalt många böcker så fann Earl Nightingale äntligen svaret i en utav Napoleon Hills böcker Think and grow rich (svensk översättning: Tänk rätt bli framgångsrik) vid ålder 29. Där hoppade svaret på hans fråga ut ur sidorna och fick svaret att bli väldigt klart och tydligt.

”we become what we think about.” – ett uttryck Emerson använde sig av flitigt.

Svaret hade kommit till honom många gånger innan, men det var inte förrän denna gången som han själv var mogen för att ta emot det och förstå dess budskap på djupet. Emerson använde sig utav samma uttryck, medan Jesus å sin sida använde orden på ett annat sätt – ”As ye sow, so shall ye reap”.

”Det du sår får du också skörda”.
”Vi blir det vi tänker på”.

Två uttryck med samma sanning, och Earl Nightingale hade äntligen förstått dess innebörd. Vi blir de tankarna vi underhåller inombords, oavsett vad det är för tankar.

Namnet The Strangest Secret valde han helt enkelt för att han tyckte det va konstigt att inte fler kände till detta. Många människor genom tiderna hade känt till precis samma hemlighet, men ryktet hade aldrig spridit sig till allmänhetens intresse. Det var en konstig hemlighet, eftersom det egentligen inte var en hemlighet alls, därför blev det så konstigt att så få kände till den.

Lyssna till Earl Nightingale själv, en före detta radiopratare med en halvt skrovlig och mörk berättarröst. Lyssna till hans budskap som är lika vackert nu som då. Om du känner (som jag gjorde) att du vill lyssna mer, vill veta mer – i så fall rekommenderar jag att du laddar ner hans ljudbok/seminarie – Lead the field – där finns betydligt mer information, mer förklarat och exempel på hur andra har lyckats genom samma sätt.

Vi blir alla vad vi tänker på.

Börja tänk på ett speciellt sätt och du börjar förändra ditt fysiska universum. Allt börjar med insidan, i vårt huvud, bland våra tankar i kombination med känslorna de skapar.
Earl säger det tillsammans med tusentals andra genom historien.

Vi kan verkligen leva som vi vill, bli vad vi vill och göra vad vi vill.

Jag rekommenderar verkligen alla att lyssna till detta korta filmklipp. Det må vara 30 minuter långt, men det kanske är de 30 minuterna som blir de minuter som förändrar hela ditt liv.

Earl Nightingale – författare och motivationstalare – grundare utav Nightingale-Conant Corporation.
Här är hans The Strangest Secret.

Jag gick igenom lite av det Earl pratar om i mitt inlägg från igår – vilket kan läsas HÄR för den som vill ha lite mer kött på benen. Jag hoppas innerligt att jag gjorde det tillräckligt förståeligt för er som läser. Men jag kommer garanterat ta upp samma saker igen fast med lite andra ord då. Upprepning är det som krävs för att minnas det man glömt – och glömt gjorde vi alla när vi började denna mänskliga upplevelseresa.

Se filmen, lyssna till det som sägs – så hoppas jag att den kommer ge dig lika mycket som den har gett till mig.

(Visited 212 times, 1 visits today)