En kortare film med Terence McKenna som pratar om att ta oss bort från allt som distraherar vårt liv, och återgå till det verkliga livet i stället. Han manar oss att stänga av TVn och allt annat distraherande och rikta vår uppmärksamhet mot det verkliga livet, det som sker utanför vårt fönster.

TV och filmer och media och musik gör allt för att få oss att tänka innanför ramarna, skaffa oss ett jobb, tjäna pengar så du har råd att ha kul på din fritid. Jobba så du kan spendera pengarna du tjänat på ett jobb du knappt tycker om, så att du kan ha en fritid som är lite kul i alla fall, om du nu inte är för trött. Jobba tills du äntligen når pensionsålder, sedan kan du äntligen få koppla av – om du är frisk det vill säga – och leva resten av det korta liv som finns kvar med att äntligen göra det du helst av allt velat göra.

Inte konstigt att människor idag mår som de gör och att vi blir sjuka och trötta. Vi dränerar oss successivt på energi enbart för att ha råd att överleva med att leva ett liv vi inte alltid är så förtjusta i ändå. Men vi har ett ”måste” som hänger över oss, ett tungt måste som säger att du måste göra något för att leva, du måste tjäna pengar för att kunna leva ett värdigt liv.

Men vem är det egentligen som hittat på det där? För så har det inte alltid varit.. och den världen vi är på väg mot, den kommer rasera det tänkandet en gång för alla.

 

(Visited 153 times, 1 visits today)