Då var vi tillbaka igen med del 4 i – ”Hur du upplever lyftet i ditt liv” – frågan som Neale Donald Walsch ventilerade till Gud en natt han aldrig kommer glömma. Svaret hamnade på papper som slutligen blev böckerna Samtal med Gud. Konversationen fortsätter på sidan 119.

För er som hängt med denna serie från början så närmar vi oss slutet på just detta samtalsämne, och det är nu det börjar bli intressant.

Neales frågor är långt ifrån slut dock, och detta är bara början på alla inlägg som kommer att handla om deras samtal och allt som sägs däri. Samtalet om just denna frågan fortsätter lite till.

För dig som missat några inlägg och vill vara med från början så finns det länkar nedanför.

Hur du upplever lyftet i ditt liv – del 1 – vänd på myntet
Hur du upplever lyftet i ditt liv – del 2 – dina högsta tankar
Hur du upplever lyftet i ditt liv – del 3 – själens avsikt

Har du läst alla? – då kör vi igång, och det börjar lite lätt, men blir genast intressant :)

 

Neale: Du inspirerar mig verkligen!

Gud: Tja, om Gud inte skulle kunna göra det, vem i helvete skulle då kunna göra det?

Är du alltid så här respektlös?

Det var inte menat att vara respektlöst. Läs det igen.

Oj då. Ja, nu ser jag.

Ja.
Men jag måste fråga om det skulle vara något fel om jag verkligen var respektlös?

Jag vet inte. Jag är van vid att min Gud är lite mer allvarlig.

Gör mig i sådana fall en tjänst – försök att inte begränsa mig. Och gör förresten dig själv samma tjänst.
Det råkar vara så att jag har en stor portion humor. Jag skulle nog vilja säga att det krävs när man tittar på allt ni har gjort med livet, eller hur?
Ibland kan man väl bara skratta åt det.
Men det är inget att bry sig om – jag vet ju att det kommer att sluta lyckligt och väl.

Vad menar du med det?

Jag menar att det här är en match ni inte kan förlora. Ni kan inte gå vilse. Det är inte en del av min plan.
Det finns inget sätt att inte gå dit ni är på väg. Det finns inget sätt för er att missa er destination. Om Gud är ditt mål kan du skatta dig lycklig, eftersom Gud är så stor att du inte kan missa.

Men det är ju det jag oroar mig för – att vi på något sätt ska röra till allt och aldrig få se dig, få vara med dig.

Du menar ”komma till himlen”?

Ja. Vi är alla rädda för att komma till helvetet.

Så ni har satt er där från första början för att undvika att komma dit. Hmmmmm. Intressant strategi.

Nu gör du dig lustig igen.

Jag kan inte låta bli. Allt det här lockar fram mina sämsta sidor!

Jösses, du är som en vanlig komiker.

Tog det dig så lång tid att komma på det? Har du tittat på världen på senare tid?

Det får mig att tänka på en annan fråga. Varför fixar du inte världen istället för att låta allt gå åt helvete?

Varför gör inte ni det?

Jag har inte den makten.

Nonsens. Ni har både makt och förmåga att omedelbart sätta stopp för världssvälten och bota sjukdomar. Om jag berättade för dig att er medicinska yrkeskår håller tillbaka botemedel, vägrar godkänna alternativa läkemedel och behandlingsformer för att de hotar själva strukturen i den ”medicinska världen”? Om jag berättade för dig att världens regeringar inte vill sätta stopp för världssvälten? Skulle du tro mig då?

Det skulle jag nog få problem med. Jag vet att det är det populistiska synsättet, men jag kan inte tro att det verkligen är sant. Ingen läkare vill förkasta ett botemedel. Ingen invånare i ett land vill se sitt folk dö.

Nej, ingen enskild läkare, det är sant. Ingen särskild invånare i ett land, det är sant. Men läkarkåren och politikerkåren har blivit institutionaliserade och det är institutionerna som bekämpar dessa saker, ibland mycket diskret, ibland till och med omedvetet, men ofrånkomligen.. och det gör det för att det är en fråga om deras överlevnad.

Jag ska ge dig ett mycket enkelt och tydligt exempel: Läkare i västvärlden förnekar de österländska läkarnas metoder eftersom att acceptera och erkänna att vissa alternativa behandlingar kan fungera skulle vara detsamma som att slita bort det kitt som institutionen har byggt upp sig med och som håller den samman.

Detta är inte ondskefullt, men ändå försåtligt. Det medicinska etablissemanget gör inte detta av ondska, utan av rädsla.
Alla angrepp är ett rop på hjälp.

Jag läste det i A Course in Miracles.

Jag såg till att det hamnade där.

Du har visst svar på allt.

Vilket påminner mig om att vi bara precis har satt igång med dina frågor. Vi pratade om hur vi skulle få ditt liv på rätt spår. Hur du skulle kunna ”uppleva lyftet”. Jag pratade om skapelseprocessen.

Ja, det var visst där jag började avbryta dig.

Det gör inget, men vi går tillbaka dit, för jag vill inte att vi ska tappa tråden till något som är mycket viktigt.

Och ja, alla älskade människor som läser här på bloggen, ni läste det själva – ”jag vill inte att vi ska tappa tråden till något som är mycket viktigt”. Och det är precis så jag känner inför just den här frågan. Vi vet ju alla vilket som är ett större eller mindre ”problem” i de flestas liv, pengar, att få saker att funka lätt och smidigt, att slippa kämpa och slita rumpan av sig för att få tillräckligt med pengar över till en semester eller nåt annat härligt.

Svaret på frågan som startade hela detta inlägget, ja, det kommer i nästa inlägg.

Håll ut, för det svaret kommer trigga igång detta samtalet ytterligare. Men du kommer få det, svart på vitt, vad det är som krävs för att äntligen nå lite framgång i livet.

Glöm inte bort att det är här – på: denviktigasteinformationen.se som du fick läsa det ;)

Namaste

(Visited 104 times, 1 visits today)