Jag har haft en av mina favoritböcker uppslagen på samma sida nu i flera veckor, Samtal med Gud, del 1. Och jag har läst just en specifik del lite extra noga för att ta till mig den på ett lite djupare plan. Samtal med Gud böckerna har kommit att bli min största källa till inspiration, och det räcker oftast med att bara börja läsa någonstans i någon utav böckerna, för att jag genast ska känna mig lite bättre till mods. Men just denna delen i Samtal med Gud som jag haft öppen och läst ur ett tag, den har jag tänkt att dela med mig av här. Tyvärr e det inte hållbart att skriva allt som jag vill dela från boken i ett enda inlägg. Så jag har istället valt att dela upp det på flera, så det inte blir på tok för mycket text att läsa.

Det jag delar med mig av är direkt ur en konversation mellan författaren till böckerna Samtal med Gud, del 1, och Gud själv (enligt boken).

Jag hoppas att detta inlägget ska inspirera till att någon väljer att köpa i alla fall en av böckerna och börjar att läsa. Jag tror inte du kommer ångra dig i så fall. Starta med Samtal med Gud, del 1, för att hänga med från början.

Om du finner den boken lika intressant och givande som jag har gjort – skriv gärna och berätta detta i så fall.

Jag tänker här på denna blogg dela med mig av allt (tids nog) som står i de böckerna. Och jag bjuder in er alla till att följa med i samtalet och öppna upp er för någonting nytt.

Livet var menat att vara (och är) fantastiskt!! Vissa av oss har bara glömt bort det och är fast i illusionen.

Just detta samtalet tar vid efter knappt 100 sidor in i första boken, och jag citerar direkt från den svenska översättningen.

sidan 101 ur Samtal med Gud, bok 1.

Neale frågar: När ska jag äntligen få uppleva lyftet i mitt liv? vad krävs för att jag ska ”få ordning på det” och uppnå i varje fall en smula av framgång? kommer jag alltid att tvingas kämpa?

Gud svarar: Nu börjar vi komma igång. Det är frågor som män och kvinnor har ställt i hundratals år. Så låt oss gå direkt på den första frågan.

Jag har slagit fast lagar i universum som gör det möjligt för dig att ha – att skapa – exakt det du väljer. Dessa lagar kan inte överträdas, inte heller går de att ignorera. Du följer dessa lagar just nu, när du läser detta. Du kan inte låta bli att följa lagarna, för de är det sätt på vilket allt sker och fungerar. Du kan inte vika av från denna väg och du kan inte fungera utanför lagarna.

Varje minut av ditt liv har du fungerat inom detta – och allt du någonsin har upplevt har du alltså skapat.

Du samverkar med Gud. Vi har ett gemensamt och evigt förbund. Mitt löfte till dig är att alltid ge dig det du ber om. Ditt löfte är att be; att förstå denna process av att be och att få svar. Jag har redan förklarat processen för dig en gång. Men jag ska göra det igen så att du verkligen förstår den.

Du är en tredelad varelse. Du består av kropp, själ och ande. Du skulle också kunna kalla dessa för det fysiska, det icke-fysiska och det metafysiska. Detta är den heliga treenigheten och den har givits många namn.

Det du är, är jag. Jag manifesteras som tre-i-en. Vissa av era teologer har kallat detta Fadern, Sonen och den Helige Ande.
Era psykiatriker har också upptäckt detta triumvirat och vissa har kallat det medvetandet, undermedvetandet och övermedvetandet.
Andra har kallat det för detet, egot och överjaget.
Vetenskapen benämner det energi, materia och antimateria.
Poeter brukar tala om tanke, hjärta och själ. Tänkare inom New Age-rörelsen brukar använda begreppen kropp, själ och ande.

Din tid delas upp i dåtid, nutid och framtid. Skulle det inte kunna vara detsamma som undermedvetandet och övermedvetandet?
Rummet delas på samma sätt upp i tre delar; här, där och rummet däremellan.
Men det är när man ska beskriva och definiera denna ”rymd däremellan” som det blir svårt och obestämbart. I samma stund som man börjar beskriva eller definiera blir den rymd man beskriver ”här” eller ”där”. Ändå vet vi att denna ”rymd däremellan” finns. Den är det som håller ”här” och ”där” på plats – precis som det eviga nuet håller ”före” och ”efter” på plats.

Dessa tre sidor av dig själv är i själva verket energier. Du kan kalla demtanke, ord och handling. Tillsammans åstadkommer de tre ett resultat – vilket med ditt språkbruk och i din begreppsvärld kallas en känsla, eller en upplevelse.
Din själ (undermedvetandet, detet, anden, dåtiden etc) är summan av varje känsla du någonsin haft (skapat). Din medvetenhet om dessa kallas för ditt minne. Det du gör när du minns något är att du plockar samman delar av dig själv.
När du plockat samman alla delarna dig kommer du att ha sammanfogat och minnas den du verkligen är.

Denna skapelseprocess startat med tanken – en idé, en föreställning, en visualisering. Allt du ser var någon gång någons idé. Det existerar ingenting i din värld som inte först existerade som en ren tanke.
Detta gäller även för universum.
Tanken är det första steget i att skapa.
Sedan kommer ordet. Allting du säger är en tanke som uttrycks. Den är skapande och skickar ut skapande energi i universum. Ord är mer dynamiska (vissa säger mer skapande) än tanken, eftersom orden har en annan ”vibrationsnivå” än tanken. De splittrar (förändrar, ändrar, påverkar) universum med större kraft.

Ord är det andra steget i att skapa.

Handlingar är ord satta i rörelse. Ord är tankar som uttrycks. Tankar är idéer som formats. Idéer är energier som samlats. Energier är frisläppta krafter. Krafter är befintliga element. Element är partiklar av Gud, delar av alltet, materialet i allt.

Början är Gud. Slutet är handling. Handling är Gud som skapar – eller Gud som upplevs.

Din uppfattning om dig själv är att du inte är tillräckligt bra, inte tillräckligt beundransvärd, inte tillräckligt syndfri för att vara en del av Gud, för att samverka med Gud. Du har förnekat den du är så länge att du har glömt vem du är. Det är ingen tillfällighet att det är så här. Det är en del av den gudomliga planen – för du skulle inte kunna göra anspråk på att vara, skapa eller uppleva den du är om du redan var det. Det var nödvändigt att du först släppte (förnekade, glömde) din koppling till mig för att till fullo kunna uppleva den genom att skapa den – genom att frambringa den. För din största önskan – och även min – var att du skulle kunna uppleva dig själv som den del av mig som du är. Du håller därför på att uppleva dig själv genom att skapa dig själv på nytt i varje enskilt ögonblick. Precis som jag gör. Genom dig.

Ser du samverkan? Förstår du konsekvenserna av den? Det är ett heligt samarbete.

Du kommer att uppleva ”lyftet i ditt liv” när du väljer att det ska komma. Du har inte gjort det valet ännu. Du har förhalat, fördröjt, dragit ut på det, motarbetat det. Nu är det dags för dig att kliva fram och skapa det du har blivit lovad. Men för att göra det måste du tro på löftet, och leva därefter. Du måste leva i Guds löfte.
Guds löfte är att du är hans son. Hennes avkomma. Dess avbild. Hans jämlike.

Men det är här du hakar upp dig. Du kan acceptera ”hans son”, ”avkomma” ”avbild”, men du ryggar inför att kallas ”hans jämlike”. Det är för mycket för att du ska kunna acceptera det. För stort, för mycket av underverk – för stort ansvar. För om du är Guds jämlike innebär det att ingenting görs mot dig, utan allt skapas av dig. Det kan inte finnas några fler offer och inga fler förövare – bara följder av dina tankar om något.

Sannerligen säger jag dig: allt du ser i din värld är en följd av din tanke om det.

Vill du verkligen att du ska få ”uppleva lyftet i ditt liv”? Förändra då din uppfattning om det. Om dig själv. Tänk, tala och handla som den Gud du är.

Detta kommer naturligtvis att skilja dig från många – de flesta – av dina medmänniskor. De kommer att kalla dig galen. De kommer att säga att du hädar. De kommer till slut att få nog av dig och de kommer att försöka korsfästa dig.
De kommer inte att göra detta för att de anser att du lever i din egen lilla värld av illusioner (de flesta människor är storsinta nog att tillåta dig att ha dina privata små nöjen), utan för att andra förr eller senare dras till din sanning – för de löften den rymmer för dem.

Den sista delen i samtalet som jag valt att dela med mig av här, den är något mörkare, men den kan ändå vara nyttig att läsa för dig som väljer att ta till dig det som står. Ovanför står det ju om korsfästning och hädelse, och det låter ju aldrig speciellt ljust om man säger så ;) Självklart har vi ju kommit längre än så i samhället, men den sista delen i detta samtal som jag delar med mig av innan detta inlägget avslutas, den berättar lite mer varför vi ens skulle vilja utsätta oss själva för något sånt. Vi går inte här på jorden för att slita och sedan slängas, vi går alla här och är alla här för att vakna upp.

Nedan följer sista delen av den del av samtalet som jag valt att dela med mig av i just detta inlägget. I nästa inlägg tar jag vid där jag slutar idag.

Det är där dina medmänniskor kommer att blanda sig i – för det är där du börjar utgöra ett hot mot dem. För din enkla sanning, som levs enkelt, erbjuder större skönhet, större bekvämlighet, större frid, större glädje och större kärlek till jaget och andra än någonting dina medmänniskor kan åstadkomma.

Och om den sanningen tillämpades skulle det innebära slutet för deras sätt att leva. Det skulle innebära slutet på hat och fruktan och trångsynthet och krig. Slutet på de fördömanden och mord som skett i mitt namn. Slutet på den värld de känner till – och som du har varit med och skapat.

Så var redo du välvilliga själ. För du kommer att smädas och bespottas, baktalas och överges, och till slut kommer de att anklaga dig, rannsaka dig och fördöma dig – alla på sitt sätt – från och med den stund du accepterar och börjar kämpa för din heliga sak – förverkligandet av jaget.

Varför ska du då göra det?
För att du inte längre bryr dig om ifall du blir accepterad och godkänd i världens ögon. Du nöjer dig inte längre med vad det har givit dig. Du nöjer dig inte längre med vad det har givit andra. Du vill att smärtan ska upphöra, att lidandet ska ta slut, att illusionen ska brista. Du har fått nog av den här världen som den är nu. Du söker en nyare värld.

Sök den inte längre. Frambringa den.

Neale frågar: Kan du hjälpa mig att bättre förstå hur jag ska bära mig åt?

Och det är där vi avbryter för denna gången.

Svaret på Neale’s fråga och del 2 i samtalet, det kommer i nästa inlägg som finns att läsa redan i morgon.

Läs och ta till er det fantastiska som är Du! – vi är så mycket mer än vi tror

Namasté

(Visited 133 times, 1 visits today)