Nikola Tesla föddes den 10 juli år 1856 i Smiljan, Kroatien. Han var en sann visionär och en fantastisk tänkare, och han var den enda under sin tid som strävade efter att uppfinna någonting som kunde förse mänskligheten med fri energi. Han var nämligen fast övertygad om att all energi vi någonsin kan behöva redan fanns överallt omkring oss, och han var beredd att bevisa detta för världen. 

Han var uppfinnaren som bland annat kom på trådlös överföring, radion, fri energi och dödsstrålen. Nikola Tesla är betraktad som vår tids största uppfinnare. Hade han inte blivit motarbetad av namn som JP.Morgan och Tomas Edison på det sätt han blev, så hade vi garanterat sett en helt annorlunda värld nu.

Nikola Tesla imponerade till en början på namn som JP.Morgan., och som ung och lite naiv så gick han med på att låta JP.Morgan finansiera hans arbete. 

JP.Morgan finansierade även Tomas Edison och alla hans experiment sedan många år tillbaka, vilket gjorde att det till slut blev en konflikt. När Tesla kom in i bilden var Edison redan i full gång med att bygga ut elnätet med sina nya gigantiska elkraftverk, men Tesla föreslog ändå idéer som gjorde Edisons uppfinningar överflödiga. Tesla använde sig av en annan sorts elektricitet jämfört med Edison, växelström istället för likström, och denna elektricitet, menade Tesla, var tusentals gånger mer effektiv, fullständigt säker, och skulle kunna förse hela världen med gratis energi för alltid.

Det påståendet fick JP.Morgan att dra åt sig öronen.

Han kände Edison sedan länge och hade redan finansierat hans uppfinningar i många år när denne yngre begåvning började presentera idéer som skulle göra deras tidigare arbete meningslöst. Men Tesla hade skisser redo och planer på att förse alla människor med apparater som skulle ge oss gratis el från luften, och i ett sånt överflöd att det skulle kunna användas till mer än bara några få glödlampor i huset. Han hade visat skisser på framtidsplaner med skepp som flög i luften och samlade sin energi från atmosfären, bilar som var strömlinjeformade och 100% miljövänliga. Han hade alla möjliga planer på hur han skulle förändra världen. Planer som senare skulle lämna honom utfryst och betraktad som en galen vetenskapsman.

Detta rimmade väldigt illa med JP.Morgan som hade investerat mycket pengar i Edisons uppfinningar.

Till en början hade Tesla idéer som Morgan gillade, och han var till en början väldigt nyfiken på hur mycket sanning det låg i det som Tesla påstod sig kunna uppfinna. Men när nyfikenheten hade lagt sig och Tesla visade sina planer för en framtid där elektriciteten skulle vara gratis, då bestämde Morgan sig för att dra sig ur. Han hade pengar investerade i Edison och i alla hans uppfinningar, och han var inte beredd att förlora de pengarna och samtidigt börja förse människorna med elektricitet helt gratis, samma elektricitet som var tänkt att göra honom ännu rikare.

Kontraktet mellan JP.Morgan och Nikola Tesla sades upp.

Dagen efter skulle det visa sig att någon hade förstört alla Teslas projekt och satt eld på hans verkstad. Hans samarbete med JP.Morgan hade upphört, och utan några pengar så kunde han inte fortsätta med sina experiment. Tesla dog senare utfattig i dåtidens New York vid 86 års ålder.

Går du i tankar på att bli uppfinnare så tycker jag definitivt du ska se dessa två filmer. Kanske kan det sporra dig till att tänka i lite ”nyare” banor. Kanske är det Nikola Teslas arbete du ska föra vidare?

Se filmen och börja spåna på möjligheterna. Mänskligheten är på väg in i en ny värld, det vet jag, frågan är bara hur lång tid det tar innan den är här.

 

Filmen om Nikola Tesla från 1980.

Nikola Tesla Secrets – Full documentary movie.

BBC Dokumentär 2014 -Nikola Tesla’s Life New Documentary Full.

Nikola Tesla’s Life New Documentary Full.

(Visited 1 008 times, 1 visits today)