Denna videon fick mig att skratta till lite inombords, det var den första videon som kom upp på youtube när jag sökte på kolloidalt silver. Valde denna som en liten introduktion för dig som aldrig hört talas om kolloidalt silver sedan tidigare, för att visa på ett kul sätt hur lätt det är att göra det själv. Mer ingående videor finns i resten av inlägget.

För er som inte känner till kolloidalt silver sedan tidigare så uppmuntrar jag verkligen alla till att läsa detta inlägget, och sedan sätta igång lite egna sökningar på nätet. Eller klicka helt enkelt här för att komma direkt till google’s sökning. I resten av detta inlägg tänker jag berätta lite av vad jag själv kommit fram till genom det jag läst och sett, och sen har jag lagt till mina favoritklipp om KS (Kolloidalt Silver) som finns utspridda genom hela inlägget.

Om du gjort din egen sökning på google så försök att sålla bort halvsanningar och ”propaganda” som talar emot silvrets läkande effekter, det finns en hel del tyvärr, och läs lite vad det kan göra för just dig. Jag gör själv mitt egna KS och vi här hemma dricker det varje dag, men när jag tipsat andra i min närhet om det så har det oftasts mött med lite skeptisism.

Det finns väldigt mycket information, även på svenska, och flera vetenskapliga tester som genomförts som talar för dess positiva effekter. Samtidigt som det finns mängder av propaganda just nu, som stångar sig blodiga med att försöka påstå att det är farligt för oss och naturen.

Som ni kunde se i början av videon ovanför så användes det förr väldigt frekvent, men på ett annat sätt mot idag. Förr användes mer silverbestick och serviser som man åt från, vilket främst dom väldigt rika hade råd med, oftast kungar och adelsmän. Men som Anders Sultan berättar i klippet ovanför så fick dom i sig silver på detta sättet förr och lyckades hålla sig betydligt friskare än den vanliga befolkningen.

Människor visste inte på den tiden varför det var bra, men de visste att det va bra. Idag vet vi varför det är bra och exakt vad det gör, för idag har vi teknologin och vetenskapen som bevisar vilka effekter silver har mot virus och bakterier. Vi har instrumentet som kan visa händelseförloppet för blotta ögat, vilket gör att vi måste tro på det, och det är något som definitivt inte var möjligt för varken 200 eller 2000 år sedan. Och till skillnad mot då, så är detta tillgängligt för i stort sett alla idag, vilket gör att vi inte längre behöver vara av kunglig ätt eller ens rik för att få i oss silver.

Silver har visat sig vara otroligt effektivt mot de flesta, om inte alla, kända virus, bakterier och svampar, och används frekvent inom bland annat sjukvården för att desinfektera sår eller utrustning. Samtidigt har det visat sig vara snällt mot vår kropp och våra egna celler samt dom goda bakterierna vi har i bland annat tarmarna.

Det finns många kritiker som hävdar raka motsatsen.

Kritikerna säger att silvret är skadligt för oss, att det är en tungmetall som är farlig både för våra kroppar och för miljön, och som kan orsaka antibiotikaresistenta bakterier. Jag läste en artikel där en herre från ett reningsverk sa att silvret är skadligt för dom snälla bakterierna dom har där bland annat, och att det är giftigt om det släpps ut i vattnet, dödar fiskar bland annat.

Väldigt lite av detta stämmer dock.

Enligt vad jag själv förstått så är det bara ett enda av dessa påståenden som är sanna, och det är att silver är en tungmetall. Men farlig för kroppen? knappast!

Den mängd silver och i den form som det är i dom Kolloidala Silver produkterna som finns ute just nu, har visat sig vara helt ofarligt för våra kroppar. Produkterna på den svenska marknaden består av 99.999% rent vatten, så dess ”farlighet” talar nästan för sig själv.

Några fiskar dödar man inte med det heller, snarare tvärt om. Videon ovanför visar hur effektivt det kolloidala silvret är på att rengöra ett grumligt vatten till någon som framstår som mer eller mindre klart.

Kolloidalt Silver finns att köpa i vissa djuraffärer där dom har fiskar och akvarier, och då för att hjälpa sjuka fiskar att bli friska samt hjälpa till vid läkning och annat. Hela youtube svämmar nästan över av klipp som talar och visar precis raka motsatsen till både vad herren på reningsverket sa samt det som livsmedelsverket hävdar. Fiskar stormtrivs så länge man inte överdoserar.

Men hur var det då med han som blev blå?

”Anti-propaganda-maskinen” som pågår på nätet, den hävdar att silver inte alls är bra, att det dödar bakterier och annat i kroppen som även gör oss gott, och genom att använda produkterna mer frekvent så skulle risken öka för att virus och bakterier utvecklar en antibiotikaresistens. Till råga på detta så sägs det även att kroppen lagrar silvret och att man till slut, om man har otur, kan dra på sig en blåaktig utstrålning.

Detta är felaktiga anklagelser som skapats av en läkemedelsindustri som vet att dom inte kan ta patent på denna fantastiska produkt och därför måste baktala den istället. Allt detta görs för att hålla så många av oss så långt borta från KS som möjligt – inte för att det är farligt, utan för att vi inte ska få veta hur bra och effektivt det är jämfört med dagens läkemedel och piller.

Hade det legat någon sanning i att KS skapar resistenta virus och bakterier så hade antibiotikan aldrig fungerat eftersom man förr använde sig av KS innan antibiotikan uppfanns. När antibiotikan kom så kunde man börja ta patent på det och därmed tjäna massvis med pengar, vilket inte gick med KS, och resultatet blir genast det vi ser nu i media angående KS.. det baktalas och ljugs.

Så den blåa mannen stämmer alltså inte?

Jodå, att man kan bli blå stämmer, men allt är ju relativt och det är inte så lätt att bli blå om du skulle vilja, det krävs lite av dig för att du ska lyckas, eller misslyckas snarare.

Det främsta är att du måste göra ditt egna KS, för produkterna som finns att köpa i butik och på nätet är för svaga för att kunna göra dig blå och silverpartiklarna är för små för att kunna orsaka just det sjukdomstillståndet.

Sjukdomen man kan få heter argyri/argyros (agrya – engelsk övers.) och den är helt ofarligt i sig. Sjukdomen är en kosmetisk sjukdom som gör en blåsilvrig för resten av livet, en sjukdom utan något känt botemedel. Anledningen till att man blir blå/silvrig är för att kroppen samlat på sig för mycket silver och kan inte göra sig av med det. Den största sannolikheten till detta är att man druckit ett hemmagjort Kolloidalt Silver med för stora silverpartiklar i – med andra ord ett KS med LÅNGT ÖVER 10 PPM som är den normalaste styrkan i dagens produkter. Vi pratar förmodligen ett Kolloidalt Silver som gjorts hemma tillsammans med salt och med en styrka på ca 30000 PPM.

Inte konstigt man blir blå då.

Att se ut som en smurf är kanske inte så kul, men det är väldigt svårt uppnått dock, och i stort sett omöjligt med dagens produkter. 

Killen som många refererar till och som råkade ut för detta, han gjorde sitt egna hopkop av ”silvervatten” (som vi kallar det här hemma) och han gjorde en hel del fel vid sin framställning.

Bland annat använde han salt i vattnet vilket var den första missen. Sedan gjorde han även sitt hopkop rejält starkt och drack långt över rekommenderad dos i flera år. Då är det tyvärr inte konstigt att man blir blå.

Ett korrekt framställd produkt består av 99.999% destillerat vatten tillsammans med silvernanopartiklar, med en styrka på 10 ppm.

Detta ska då vara, om jag förstått allt rätt, miljontals med silvernanopartiklar som flyter runt i destillerat vatten, dvs yttepyttelite silver blandat i det renaste vatten som finns.

2 teskedar av detta destillerade vatten fyllt med silvernanopartiklar, i 1 liter ”vanligt” vatten, tar död på allt skadligt i det vattnet inom 15 minuter. Används bland annat i tredje världen för att just desinfektera vatten och göra det drickbart.

Hur många liter vatten bestod vi av nu?

Det var senast igår som jag satt och läste lite i facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 och fastnade bland kommentarerna i ett inlägg som fanns där. Det var en som hade postat ett tiotal mail som han själv hade fått från olika personer om vilka positiva effekter kolloidalt silver hade haft på dem. Detta var bara från en person dock, och väljer man att gå med i gruppen så finns det otaliga användare som har sina egna berättelser om hur KS har hjälpt dom. Tror till och med det finns ett dokument att ladda ner med över 30 sidor fulla med berättelser från människor och deras egna erfarenheter av olika silverprodukter.

Jag har visserligen också sett kommentarer på människor som inte märkt någon märkbar skillnad alls, eller så har det inte hänt något över huvud taget. Men på många så har det oftast hjälpt till ganska så bra, och i vissa fall helt fantastiskt bra.

Maximal daglig dos ligger på 6 teskedar om dagen – enligt livsmedelsverket.

Tar du aldrig över den rekommenderade mängden så ska du aldrig kunna uppleva några bieffekter eller något annat negativt, även om du dricker dosen varje dag i resten av ditt liv. Följer du dom riktlinjerna så kommer du aldrig någonsin att kunna bli blå.

Jag är dock osäker på vilken färg den blåa mannens vatten hade.. för ett riktigt framställt KS har oftast en väldigt ljus gul färg, eller helst ingen alls. Ett gult KS betyder oftast att partikelstorleken i produkten har blivit större, men i dom flesta märkena som finns att köpa i sverige idag så är KS färglöst, det ser ut som helt vanligt vatten med en något metallisk bi-smak.

Är det svårt att göra sitt egna Silvervatten?

Det finns åtskilliga klipp på youtube för den som vill se exakt hur man gör, och även få sig lite genomgångar på hur det ska gå till om det ska göras på bästa sätt. Svårt är det verkligen inte, men visst krävs det lite grejer för att säkerställa att det blir en ren och bra produkt.

Jag har sett videor på folk som gör sitt KS med hjälp av 3 st 9-volts batterier och i vanligt kranvatten, och sedan dricker detta gula grumliga vattnet rakt upp och ned från glaset. Det fungerar säkert såsett?! Men det är allt annat än det rena kolloidala silvret som säljs i hälsokostaffärerna.

Det finns dom som hävdar att kolloidalt silver är jättebra, och det finns dom som hävdar motsatsen.

Skeptikerna drar ofta upp livsmedelsverket och andra sidor som exempel. Livsmedelsverket och andra statligt ägda organ talar oftast emot KS som någon bra produkt för våra kroppar. Men livsmedelsverket har ändå gått ut med rekommenderad daglig dos gällande just vårt silver-intag, och dagens produkter bör (enligt deras egna mått) vara helt ofarliga för oss i den styrkan dom befinner sig i.

Dom som är för KS å andra sidan, hävdar istället att livsmedelsverket samt andra som är emot KS är korrupta. TIll sitt försvar säger dom att om KS skulle bli erkänt som ett läkemedel med alla egenskaper det påstås ha, så kommer detta innebära att läkemedelsindustrin sakta men säkert faller ihop, tillsammans med förtroendet för livsmedelsverket och flera andra statliga organ hos befolkningen. Vi skulle bli mer friska och vi skulle upptäcka sakta men säkert att våra kroppar inte behöver olika piller för att må bra, att KS hjälper till fantastiskt bra och att naturen håller alla botemedel vi någonsin har behövt. Detta hade garanterat skakat om samhällsstrukturen något.

Så därför måste dom fortsätta påstå att KS är verkningslöst i oss och farligt mot vår natur.

Dom måste fortsätta att påstå att det inte alls kan bota några sjukdomar eller hjälpa våra kroppar på något direkt positivt sätt, annars förlorar dom sin makt och en jävla massa pengar på det. Om dom erkänner sitt misstag, sin lögn, så kanske befolkningen sakta men säkert börjar att ifrågasätta vad mer dom ljuger om, och då är snöbollen i rullning, tvivlet har kickat igång och det börjar gå utför.

Hela samhällets uppbyggnad bygger på ett förtroende mellan dom som bestämmer och dom som blir bestämda över. När detta förtroendet blir kört i botten, då vet varenda styrande instans vilka risker som uppkommit. När medborgarna i ett samhälle, eller en hel nation, börjar tvivla på dom som försöker styra.. då är en revolution aldrig speciellt långt borta.

Personligen väljer jag att lyssna på dom som säger att silvret gör gott – speciellt i kolloidal form.

Den sidan som är för silvrets användning har även den en massa forskning som hävdar fantastiska och positiva egenskaper som talar för ett användande.

Jag väljer att tro på det som står i mina favorit-böcker – vilket är att läkemedelsindustrin är rädd att förlora sin makt, och måste därför fortsätta häva ur sig osanningar och misskreditera läkare och muta andra för att hålla kvar människor i deras gamla förlegade tro om att de vet bäst.

Vilken bok är nu detta kanske du undrar?

Det är ingen hemlighet och ingen jag försöker dölja. Kikar du runt lite bland inläggen här på bloggen så kommer du snart att hitta den :)

Propagandamaskinen som är emot KS idag använder sig av precis samma taktik som dom använde sig av i mitten av 1900-talet när läkemedelsindustrin tog fart. Dom använder media för att baktala dom som försöker bota på naturlig väg, och precis som förr då dom kallade vissa läkare för kvacksalvare, så försöker dom idag att få folk att tro på deras lögner i media.

Jag gissar på att de har börjat inse att människor världen över har börjat rikta sina blickar åt just naturen igen och kikar på vilka läkande egenskaper den har, och detta är aldrig bra ur ett penga-perspektiv. Naturen kan man nämligen inte söka patent på.

 

Om de som är sjuka börjar äta mer grönsaker och frukter och nötter och bär, så skulle dom till slut kanske kunna kasta alla mediciner åt helskotta, och vem skulle då köpa deras kemiskt framställda piller? (gissar att det gäller samma för silvret). En frisk befolkning är ingen bra befolkning, dom genererar nämligen ingen vinst till läkemedelsföretagen – och vinster är allt dom tänker på.

Silver är nyttigt, och det har vi vetat sedan urminnes tider.

Forskare har nu bevisat varför också. Silver är naturligt förekommande i naturen som vi alla vet. Det är inte ens giftigt lite grann, och det finns helt naturligt i vår jord, vilket leder till att vi får i oss det genom vår kost. Dock har vår jord tappat en del av sitt silver och sin näring jämfört med förr, så vårt intag av silver och andra viktiga näringsämnen har minskat markant.

Videon ovanför är en intervju med Anders Sultan, skaparen av Ion-Silver, Sveriges största producent av Kolloidalt Silver.

Som avslutning på detta inlägg tänkte jag länka lite grejer för er som vill ha lite mer kött på benen.

vi börjar med lite sidor från skeptikerna.

http://www.vof.se/folkvett/ar-2009/nr-3/silvercynism

http://varghjarta.wordpress.com/2012/05/22/varning-for-nanosilverkolloidalt-silver/

http://www.slv.se/sv/grupp3/Nyheter-och-press/Bilagor-till-nyheter/Angaende-eventuella-risker-med-kolloidalt-silver-i-kosttillskott/

http://www.slv.se/sv/Fragor–svar/Fragor-och-svar/Kosttillskott/Kolloidalt-silver/

finns definitivt fler sidor som hävdar dess nackdelar och annat, men jag har valt att skippa resten.

Ägnar inga tankar åt kritikerna ändå eftersom deras åsikt ofta  är att jag har fel och vägrar lyssna till fakta. Personligen vägrar jag stånga mig blodig och skippar sådana sidor om möjligt – men om jag hamnar på en sida hos en skeptiker, då är jag snabb med att se om det finns kommentarer att läsa istället. Finns alltid andra som tar fajten mot kritikerna och lägger fram sakliga bevis och länkar, så det rekommenderar jag er alla att göra.

Läs och skapa dig en egen uppfattning :)

Då tar vi lite länkar från den mer positiva aspekten av silvrets framfart och egenskaper.

http://www.2000taletsvetenskap.nu/tidning/03nr2/03-2art1.htm – ett långt mer djupgående inlägg från en blogg om vad det gör och hur det användes förr och nu.

http://annikadahlqvist.com/2012/10/12/botad-cancer-av-kolloidalt-silver/

http://newsvoice.se/2013/09/26/anders-sultan-kolloidalt-silver-kan-bota-cancer-och-svampsjukdomar/ – visar bland annat en film på 15 minuter med bland annat intervju av grundaren till Ion-silver.

http://ion-silver.com/index.htm – svensk sida med olika silverpreparat (samma företag som intervjuas i länken ovan)

http://www.morotsliv.com/2014/01/kolloidalt-silver-dodar-virus-och.html – informativt inlägg med många nyttiga länkar

http://ing.dk/artikel/danmark-undgar-solvresistente-bakterier-83533 – dansk artikel

http://www.zarahssida.se/blog.php?bid=1654 – Informativ och bra blogg

http://ion-silver.com/allt.om.silver.html – allt du behöver veta – går även att beställa

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1448 – hemsidan för gruppen vaken.se på facebook (rekommenderar)

 

I klippen nedanför syns Anders Sultan hålla ett föredrag om Kolloidalt Silver. Anders Sultan är både skapare av alla Ion-Silver produkter samt administratör för facebookgruppen Kolloidalt Silver 2.0 (länk finns högre upp).

Håll till godo alla och ha en fantastisk dag!

Namaste

(Visited 3 766 times, 1 visits today)