I klippet får du se en intervju med en kille vid namn Ian McCormack, och lyssna till vad som händer honom en dag på Mauritius. Ian levde nämligen livet som en äventyrare. Han var i 20-års åldern och både festade och testade droger, och som vilken 20-åring som helst så levde han livet och han levde för detta enda livet. Han trodde varken på någon Gud eller Jesus, eller något liv efter detta. Hans mamma var troende Kristen men själv ansåg han sig vara en ateist. En dag när han var ute och dök i vattnet så skulle allt förändras.

Han råkade simmade för nära ett stim med kub-maneter och blev bränd, och han började snabbt inse vad som var på väg att hända.

Kubmaneten är en av världens farligaste maneter. Att bli bränd utav en leder oftast till döden inom ett par timmar. Giftet sprider sig snabbt i kroppen och hjärtat ger till slut med sig och stannar, detta efter att hela kroppen först blivit paralyserad. Enda chansen att överleva är om man får botemedel med en gång.

Ian blev bränd utav fem stycken, på armen, och kände med en gång hur giftet spred sig i kroppen och rörelseförmågan började försvinna.

När väl ambulansen hade kommit för att köra honom till sjukhuset, så hade giftet hunnit paralysera honom från halsen och ned. Kroppen genomgick en serie dödsryckningar och han såg sitt liv flasha förbi framför ögonen. Samtidigt som han ligger där fastspänd på båren i ambulansen på väg till sjukhuset, så dyker en tydlig bild på hans mamma upp framför honom, och han ser henne be på sina knän till honom att han ska ropa på Gud, och be Gud förlåta allt som han hade gjort. Hans mamma i sin tur hade hört Guds röst säga till henne att hennes son var närapå död, och att hon skulle be för honom. När Ian ligger på båren i ambulansen och ser bilden av sin mamma som ber för hans liv, så framträder en vers från Bibeln i tomma luften, och han hör en röst säga åt honom att be bönen om förlåtelse och förlåta dom som syndat emot honom.

När han äntligen kommit fram till sjukhuset så orkar hjärtat inte med längre och ger upp.

Ian som fortfarande är vid medvetande, ser sin egen kropp ligga på orörlig på britsen samtidigt som han själv står bredvid den, och funderar över om han har dött.
I nästa stund befinner han sig i ett kolsvart mörker, sjukhusrummet är borta och han har hamnat någon annan stans. Helt ovetande om vad som har hänt börjar han ifrågasätta sin upplevelse. Ur mörkret börjar han höra röster som pratar och säger åt honom att vara tyst, och han börjar sakta men säkert förstå vart det är han hamnat. Han står där, omgiven av ett kolsvart mörkret, och börjar inse att han måste ha dött och hamnat i helvetet. I nästa stund så kommer minnet från ambulansfärden upp och den bön han bad när han låg där. Samtidigt som han minns detta så tänds ett ljus ovanför honom, och han blir stående i en pelare av rent ljus som börjar lyfta honom uppåt. Han färdas snabbt bort i från platsen av totalt mörker, till en av rent ljus. Vad som händer honom efter det berättar han bäst själv.

Vad som hände Ian är hemskt, men samtidigt befriande och vackert.

Det krävdes att han dog och kom vidare för att hitta det verkliga livet, det bortanför vår fysiska verklighet. Men han dog, och han kom till platsen dit vi alla kommer komma. Men vad gäller frågan om helvetet som han kände att han upplevde, så ställer jag mig frågan – finns det verkligen? eller e det bara en konstruktion som vi skapat?

Helvetet finns för vi har själva skapat möjligheten till platsen, och skapar oss tankar och rädslor som är kopplat till det. Därför finns ”helvetet” i den bemärkelsen efter döden – men det finns inte som en verklig plats som vi kommer till när vi dör, helt utan möjlighet att ta oss därifrån. Nej! Det enda ”helvetet” som finns, är det helvete som vi lyckas skapa för oss själva genom våra tankar och vår tro på att det existerar, och hela den konstruktionen fallerar lika lätt som den skapades.

Precis som Ian fick erfara – i samma ögonblick som du tänker en annan tanke, om att du kanske ska till himlen eller någon annan stans, då kommer du dit. Du kommer till den plats som är din nästa tankes skapelse istället. Ian själv kom till himlen, förmodligen för att det va dit han tänkte att han skulle komma eftersom han hade bett sin bön och gjort det man skulle för att få tillträde, så då var det också dit som han kom.

Vill du läsa hela hans historia med hans egen ord så är detta adressen till hans hemsida: http://www.aglimpseofeternity.org

youtube.com har en hel del gamla och nya klipp också.

(Visited 187 times, 1 visits today)