I detta klipp får du lyssna till Bob Proctor, en av de främsta idag inom personlig utveckling och framgång. I klippet pratar han lite om hur man kan lyssna till sitt inre för vägledning och hur man kan göra för att bli  bättre på att förstå sin inre intuition – ett redskap som vi fått att använda oss utav för att kunna integrera Gud och vår själ i vårt dagliga arbete. 

Intuitionen är vårt redskap, en förmåga som vi fått av Gud – ett inre vägledningssystem – en inbyggd GPS kan man säga som leder oss i rätt riktning i vår vardag. Problemet de flesta står inför är att vi delvis är omedvetna om att vi ens har en intuition, och för många så är denna intuitionen inte ens någon egenskap eller förmåga som alla besitter, utan den är oftast given kvinnorna – även kallad då för ”den kvinnliga intuitionen”.

Men denna tanke innehåller ett fel, ett väldigt avgörande fel.

Den kvinnliga intuitionen är inte något som är exklusivt för kvinnor. Intuitionen är något som vi alla har, en förmåga som vi föddes med och som vi alla var menade att använda oss av i vår vardag. Intuitionen är den vägledning vi har som berättar för oss (precis som en GPS) när vi är på fel eller rätt väg. Men den visar oss inte när vi gör något som är ”fel” – intuitionens funktion är enbart att visa vilken väg som är ”rätt” baserat på det resultat vi vill uppnå. Strävar vi efter något specifikt så hjälper vår intuition oss att göra rätt val så att vi fortsätter på vägen mot vårt mål, val som för oss i den riktning som når till det resultat vi önskat. Och den säger ifrån om vi gör ett val som för oss bort från det målet vi har satt upp. Intuitionen är en del av oss, en inre navigationssystem som vi kan använda oss utav för att uppnå specifika resultat och samtidigt göra detta i harmoni med vår innersta själs avsikt och Guds hjälp.

Gud vet vart du vill, för han vet precis vad du tänker och känner och vet vart du har tänkt komma. Han vill det du vill. Sätter du upp ett tydligt och positivt mål, så kommer Gud börja arrangera om hela din materiella värld för att ta dig fram till ditt mål och uppnå det resultat som du hade avsikten att uppnå. Och din intuition får dig att – under förutsättningen att du lyssnar på den och förstår den – göra rätt val i varje given stund. Val som hela tiden för dig framåt mot ditt mål. Intuitionens uppgift är att hjälpa dig, att guida dig ”rätt”, ta dig dit du säger att du vill komma utan att göra för många avstickare på vägen. Den får dig att vandra på den väg som du själv har avsett med din avsikt på något resultat, och får dig att fortsätta gå på den väg som hela tiden får dig att växa som en själ samtidigt som den tar dig till det målet du säger du vill till.

Intuitionen är din guide inom dig som talar genom dina känslor – positiva eller negativa.

En enkel övning för intuitionen:

För den som vill träna upp sig lite och är nyfiken på hur det känns, så kommer ett mycket enkelt tips som kan vara starten för dig.
Sätt dig bekvämt i en stol eller lägg dig i sängen om du vill det – var bekväm. Allt du behöver göra är mycket enkelt, tar väldigt lite tid, och bör upprepas ofta så att man får koll på hur det känns inom sig själv och vilket svar som är vad.

I ditt sinne, säg något i stil med:
– Visa för mig hur ett JA känns.
Lyssna nu till dina känslor. Rikta uppmärksamheten i området runt solarplexus eller hjärtat, olika människor reagerar olika. Men försök känna om något känns – kan vara den minsta lilla förändring av att en lite gladare känsla kommer, eller något som får dig att känna dig lättare eller liknande. Som sagt, olika människor svarar olika. Personligen känner jag svaga skillnader i området vid mitt hjärta.

– Visa för mig hur ett Nej känns.
Gör samma sak här. märk skillnaden. Men försök inte förvänta dig att känna på något speciellt sätt, eller att det ska gå på si eller så lång tid. Ställ frågan inombords och vänta sedan på att känna någon skillnad i kroppen. Men förvänta dig inte att du ska känna på något speciellt sätt – var bara öppen för vad som kan ske och försök att lägga märke till hur det känns jämfört med hur det kändes när du ställde Ja frågan.

Gör samma sak igen fast säg inombords – Visa för mig hur ett Kanske känns.
och lyssna återigen utan att förvänta dig någon speciell känsla. Försök bara att känna och lägga märke till hur det känns, vad skillnaden är jämfört med Ja eller Nej.

När du väl övat upp denna förmåga och lärt dig hur skillnaderna känns – då kan du sätta den på lite prov och börja använda dig utav den. Inför varje val så kan du använda dig av förmågan att ställa en fråga till din intuition och lyssna till vad svaret blir, sedan agera utifrån svaret du fick. Intuitionen är otroligt snillrik och ett fantastiskt sätt att använda sig utav för att börja leva ditt liv efter vad du verkligen vill uppleva i detta livet, inte vad du själv tror utan vad du hade för avsikt med din själ, vad som får den att växa och röra sig framåt hela tiden.

Så lyssna till din intuition – den pratar till dig hela tiden. Våra känslor är inget som vi har som bara finns där och är obegripliga nämligen – dom är ett inbyggt system i oss som vi alla är menade att använda.

(Visited 505 times, 1 visits today)