Enligt en forskarrapport som i mars 2014 publicerades i The Lancet, världens ledande medicinska tidskrift, klassificeras nu fluor som ett utvecklingshämmande nervgift och har placerats i samma grupp som bly, arsenik och metylkvicksilver.

Fluor anses nu tillsammans med tio andra kemikalier inneha utvecklingshämmande egenskaper, vilka kan ha bidragit till ökningen av autism, ADHD, dyslexi och andra kognitiva nedsättningar som har skett de senaste årtiondena. Detta är viktigt eftersom fluor ingår i de flesta tandvårdsprodukter samt tillsätts i dricksvattnet på flera håll i välden, i båda fallen med argumentet att det är bra för tänderna.

Det svenska dricksvattnet är skonat

I Sverige tillsätter vi dock inte Natriumfluorid i dricksvattnet, vilket görs i bland annat delar av USA, utan det fluor som kan finnas i vårt dricksvatten består av kalciumfluorid, en naturlig mineral (berg-sort) som vi har här i Sverige. Dock innehåller inte fluortandkräm kalciumfluorid utan den giftiga varianten av natriumfluorid, eller engelskans sodiumfluoride, vilket är en god idé att undvika. Klassificeringen i The Lancet är förhoppningsvis ett steg på vägen mot en framtid helt utan tillsatt fluor i produkter avsedda för människor.

Fluor är inte vitalt för en bra tandhälsa

Ett vanligt argument från förespråkare av fluor är att det är såpass lite fluor i tandvårdsprodukter att det inte gör något, så länge man inte sväljer tandkrämen. Ett hållbart argument om det inte vore så att fluor tas upp snabbt av slemhinnorna i munnen och transporteras sedan vidare ut i kroppen via blodet. Det spelar alltså ingen roll hur försiktig du är när du borstar tänderna, hur noga du är med att inte svälja någon tandkräm eller hur lite fluortandkräm du använder, det tas upp av kroppens slemhinnor i vilket fall. Dock är fluor i sig ”bara” giftigt, och om man råkar svälja en liten mängd finns ingen större anledning till oro, det är om man får i sig mycket som det kan bli farligt.

Tandläkaren säger att det är bra för tänderna

Det gör de, och här i Sverige är tandläkarna nästan tvingade till att säga det eftersom den allmänna uppfattningen är att fluor är bra för emaljen, och att som tandläkare rekommendera något annat kan få dem att förlora sin licens. Sådan är vår Länsstyrelse i dagsläget, de styr vår läkarkår samt vad de får och inte får säga med hjärnhand. Som barn här i Sverige fick vi under några år fluorskölj i skolan också, som ett komplement till tandborstning, vilket fortfarande existerar på olika håll i landet. Men tyvärr innebär inte ett tvång eller stark propaganda att fluor är bra, varken för tänder, dess emalj eller för kroppen som helhet.

flouride

Enligt den undersökande journalisten Christopher Bryson, författare till The Fluoride Deception, var det ett trick av PR-folket som sponsrades av industrin att tillföra stora mängder natriumfluorid i vatten- och livsmedelssystemen för att lätta på bördan av att bli av med giftigt avfall. Fluor användes för bearbetning av anrikat uran.

Pro-fluor-propagandan började under Manhattanprojektet för att skapa den första atombomben under 40-talet. Det gällde att övertyga arbetarna och ortsbefolkningen i Tennessee där det största kärnkraftverket låg, att fluor inte bara var säkert utan att det även var bra för barnens tandhälsa.

I början på 50-talet fortsatte Edward Bernays, fadern till reklamen, att lägga fluor i vattenförsörjningen som ett experiment för att skapa ett mänskligt samtycke. Sedan plockade AMA upp detta och godkände natriumfluorid för tandhälsan som ett tillägg i vattnet. De få avvikande hälsostudierna och rapporterna blev vanligen krossade. De få rösterna avfärdades som kvacksalvare oavsett deras meriter. Sedan fanns det garanterat massa ”bevis” i form av påhittade studier och annat för att stärka lögnen och hålla oss borta från sanningen. När sedan fluor blev godkänt, vilket skedde av samma korrupta grupp människor som framställde det, användes det i allt från tandkräm till mat och kastruller och godis m.m.

Det är svårt att undvika fluor idag, men det går.

Vi som ett samhälle har blivit överflödat av fluorprodukter, som jag går in på lite mer i detta länkade inlägget, och om man inte tar reda på lite information och gräver runt lite kommer man aldrig få veta hur vida utsträckt denna lögn egentligen är. Fluor har även förmågan att negativt påverka vår tallkottkörtel, vilket kan vara förödande för vår kropp och det fysiska och psykiska måendet. För mer detaljer kan man läsa Tallkottkörtelns superfunktion.

Fluor kan ha en negativ påverkan på våra kognitiva funktioner, vilket innebär en förminskning i vår förmåga att tänka. Enkelt förklarat så gör fluor oss dummare samtidigt som det minskar vår förmåga att fungera optimalt som människor. Det värsta med detta kan jag tycka, och det är väl precis som alla så kallade konspirationsteoretiker har sagt, är att allt detta har varit planerat, förmodligen in i minsta detalj och med något specifikt ändamål i sikte.

Ett ändamål som inte har ett smack att göra med ”friskare tänder”. Kikar man runt lite kring detta ämne, exempelvis via google, då kommer man se att dom negativa effekterna av fluor har varit kända sedan länge. Redan så tidigt som 1943 visste man om hur fluor påverkar kroppen negativt, att det inte har några som helst positiva effekter på tänderna och att det skapar cancer i våra kroppar. Trots detta så börjar det användas.

Varför? Varför säljer man lögnen så hårt och varför vill man att en hel värld ska inta fluor i så stor skala? Varför vill man orsaka så mycket skada till så många?

Det är väl här alla teorier börjar hopa sig. En del skriker att det är illuminati, eller ”new world order” som planerar att minska ned på mänskligheten. Har även hört teorier om att det är för att göra oss till fogliga små slavar som inte tänker fritt, är lugna och lydiga och låter ”eliten” göra det dom vill.

Personligen vet jag inte vad jag ska tro, men allt handlar förmodligen om pengar. Istället för att dumpa avfallet (natriumfluorid/fluor) som hade kostat en hel del pengar, hittade man ett sätt att sälja den genom vilseledande marknadsföring. Man lyckades lura oss att fluor var bra för oss, och kunde på så sätt sälja det giftiga avfallet till den ovetande massan.

Jag lämnar detta inlägg med lite citat och några filmer:

There are so many scientific studies showing the direct, toxic effects of fluorideon your body, it’s truly remarkable that it’s NOT considered a scientific consensus by now. Despite the evidence against it, fluoride is still added to 70 percent of U.S. public drinking water supplies.

It amazes me that the medical (and dental) communities are so stubbornly resistant to connect the dots when it comes to the skyrocketing increase of cognitive decline in adults, and behavioral issues in children (ADD, ADHD, depression and learning disabilities of all kinds). In fact, there have been over 23 human studies and 100 animal studies linking fluoride to brain damage.3Fluoride can also increase manganese absorption, compounding problems since manganese in drinking water has also been linked to lower IQ in children.

”Yiamouyiannis’ book, ”Fluoride, The Aging Factor,” documents the cumulative effect of tissue damage by fluoride, commonly seen as aging (collagen damage), skin rashes and acne, gastrointestinal disorders, and many other conditions, including osteoporosis. The U.S. Center for Disease Control and the Safe Water Foundation reported that 30,000 to 50,000 excess deaths occur in the United States each year in areas in which the water contains only one ppm fluoride.

… Fluoride suppresses the immune system: Fluoride inhibits the movement of white blood cells by 70%, thereby decreasing their ability to reach their target. Yiamouyiannis cites 15 references in his pamphlet, Lifesavers Guide to Fluoridation, that document immunosuppressive effects of as little as 10% of the amount of fluoride used in fluoridated water… Immunosuppressive effects run the gamut, from a cold that won’t go away to increased risk of cancer and other infectious diseases.”

 

Källor för denna text Forskarrapporten i The Lancet:

http://www.thelancet.com/journals/laneur/article/PIIS1474-4422(13)70278-3/fulltext#article

Harvard Studie Bekräftar Fluoride Reducerar Barn’s IQ:

http://themindunleashed.org/2014/02/harvard-study-confirms-fluoride-reduces-childrens-iq.html

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/08/14/fluoride-effects-in-children.aspx?e_cid=20120814_DNL_artNew_1?x_cid=01052013HPost

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3491930/

http://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi/

2000-talets Vetenskap mer detaljerade artikel. Bekräftar även korruptionen.

http://www.2000taletsvetenskap.nu/special/fluor.htm

artikel i SvD bekräftar fluor i vårt dricksvatten.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fluor-i-dricksvattnet-kan-ge-cancer_498843.svd

http://www.klokast.se/siem/Fluorbroschyr.html

Tandhälsa:

http://tobiaslindberg.se/2014/05/19/tandhalsa/

http://art-bin.com/art/sallstrom_sw.html

Doktor Annika Dahlqvist om fluor.

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/fluor_ett_gift

övriga artiklar:

http://www.tf.nu/nyhet/fluori-tandkram-och-dricksvatten-farligt
http://kurera.se/fluor-giftigt-eller-bra
http://kurera.se/ny-studie-fluor-misstanks-kunna-ge-skoldkortelsjukdom
http://kurera.se/forskare-varnar-for-fluor
http://www.expressen.se/halsoliv/forskare-varnar-for-fluor-till-barn
http://www.svd.se/forskare-varnar-for-fluor-till-barn_8993962
http://www.icnr.com/articles/fluoride-deposition.html
http://fluoridealert.org/researchers/nrc
http://www.nap.edu/read/11571/chapter/1
http://www.hsph.harvard.edu/news/features/fluoride-childrens-health-grandjean-choi
http://therefusers.com/refusers-newsroom/lancet-journal-study-says-fluoride-causes-brain-damage/#.VsbTY_nhDIV
http://www.huffingtonpost.com/dr-mercola/fluoride_b_2479833.html

(Visited 118 502 times, 16 visits today)