När jag såg videon längre ner så började det röras om lite inom mig, det blev känslosamt och laddat helt plötsligt. Videon i sig är väldigt träffande gällande hur det är idag. Bilderna är ganska så starka, så en liten varning kanske är på sin plats, men jag tycker ändå den är något som alla bör se.

Vi behöver fler röster i dagens samhälle, fler människor som bryr sig om varandra, och vi behöver framför allt fler människor som inser detta. Livet är en resa, en fantastisk möjlighet för alla oss människor att leva på ett för oss idag helt främmande sätt.

Vi jobbar och vi tjänar pengar, så vi kan åka på semester och uppleva livets små lyckorus. Men i allt detta så glömmer vi bort att hela livet, allt är menat att vara en enda stor semester egentligen. Ett lyckligt och harmoniskt, stressfritt och kärleksfullt liv. Ett liv där alla lever efter dom högsta och mest kärleksfulla tankar som dom har, för livet är tänkt att levas genom att ge utlopp för alla dom känslorna.

Livet finns för vår skull, så att vi ska kunna ge uttryck för detta fantastiska vi har inom oss, detta liv av kärlek. Anledningen till att jag postar denna videon är just för att jag känner inom mig hur levande orden i videon är, trots att dom är så gamla. Som en mänsklighet så behöver vi vakna upp och säga Nej” – alla tillsammans. Om vi bara lyssnar till vårt inre så skulle varenda en av oss sätta ner foten och säga att det får räcka nu. Hela världen har blivit egoistisk och materialistisk. Många som ser detta väljer att vända bort blicken eller skjuta bort tankarna – det är helt enkelt för jobbigt att ta till sig hur illa vi behandlar varandra och allt annat liv på denna planeten, och planet själv.

Vi behöver vakna upp! – livet är mer!

Charlie Chaplin säger det bäst i filmen The Great Dictator, där han talar till det största inom oss. Inte till ”makten”, utan till ”härligheten” inom oss – dom tankarna som lyfter upp fler och inte bara dig själv. Han talar till din själ, och jag hoppas alla lyssnar till vad han säger. Världen skriker efter förändring, fler människor dör varje minut och det går att göra något åt det. Det finns tillräckligt på jordklotet för att alla ska kunna ha någonstans att bo, kläder på kroppen och mat på bordet. Vi har kommit så långt i den mänskliga utvecklingen att vi kan göra vad vi vill – behövs det vatten på ett ställe så kan vi dra dit vatten, behövs det jord för mat så kan vi fixa det med.

Vi kan faktiskt göra det mesta vi vill och vi har möjligheten att göra oss av med allt som vi inte vill ha kvar.

Vi har till och med möjligheten att göra oss av med industrier som producerar el om vi vill, och bilar som spottar avgaser och kräver olja eller nån form av bränsle som måste produceras också. Vi behöver inte ens någon läkemedelsindustri som försöker ”bota” med piller, eller någon skogsindustri som skövlar vår skog och därmed reducerar vårt syre. Inget av detta ”behöver” vi, för vi har redan substitut för allt av det. Vi har mer fungerande alternativ sett ur ett större och längre perspektiv än bara nuet. Naturen botar oss och bilar kan idag gå på vatten (ja det finns). Uppfinningar för gratis energi har funnits sedan länge (stirling engine bl.a) men det finns inga pengar att tjäna på något av detta.

Viljan finns inte hos dom som styr, för det finns inga pengar att tjäna. Kan man inte tjäna pengar på det så vill oftast ingen göra det. Därför är världen till månt och mycket som den är idag.

Men jag uppmanar alla här till förändring!! Det är dags att vakna upp!!

Våra själar skriker alla efter en förändring i världen, nu mer än någonsin. Vi behöver vakna upp och börja tänka efter lite, tänka mer och tänka längre. Förstå och inse att världen har ett överflöd, och att det finns tillräckligt till alla. Det finns tillräckligt med kärlek och omtanke för att få livet att glittra och glimma, om vi bara vill. Lyssna till Charlie Chaplin och hör hans ord, han talar nämligen om den verklighet vi står inför idag, samma verklighet som vi önskar göra oss av med, samma verklighet som är den som står i vägen för mycket utav världens fred. Men jag varnar som sagt, det finns lite starka bilder för den som är lite känslig.

röst: Charlie Chaplin i filmen The Great Dictator.
Låten som spelas heter ”Time”, av Hans Zimmer.

(Visited 180 times, 1 visits today)