Vi har alla förmodligen hört någon gång att man inte kan tjäna pengar på att göra vad som helst här i livet, och vill man göra det man verkligen älskar så får man i vissa fall ha det som ett fritidsintresse.

Detta påståendet är dock falskt och konstruerat av en värld som fokuserar sig enbart på jobb och pengar. Men en del av livet handlar om att uppfylla ditt hjärtas högsta önskan, och det är genom att göra det man älskar och drömmer om, som man uppfyller den önskan. Vi behöver rikta bort fokuset från pengarna, och börja göra det som verkligen får oss att känna oss levande. Det finns en helt ny värld tillgänglig för oss om vi gör detta, och lär vi våra barn att göra på samma sätt, så kommer vi till slut ha en blomstrande ny värld att leva i.

Vår tid här är nästan det viktigaste vi har, och den är otroligt mer värdefull än pengarna som vi får för den.

Vi byter ut denna tid mot en sliten kropp och pengar, men till vilken nytta egentligen? På köpet så missar vi så otroligt mycket mer, vi missar halva livet och stora delar av glädjen, och allt detta tar sakta men säkert död på oss. Det var aldrig meningen att vi skulle komma hit och slita, oroa oss för maten på bordet eller taket över huvudet, och det vet vi alla innerst inne. Vi borde sluta lyssna till det yttre och ägna mer uppmärksamhet åt vår inre röst istället, den vill bli hörd och den förser oss med allt vi behöver.

Vad hade Du gjort om pengar inte existerade? Hade du jobbat kvar där du är? Eller har du någon annan dröm som du skulle vilja följa?

Det du vill göra, det du älskar, kan mycket väl vara det du kom hit för att göra.

Alan Watts säger det väldigt bra i denna videon. Vi behöver rikta bort fokuset från pengarna, och börja göra det som verkligen får oss att känna oss levande. Det finns en helt ny värld tillgänglig för oss om vi gör detta, och lär vi våra barn att göra på samma sätt, så kommer vi till slut ha en blomstrande värld att se fram emot.

För dig som vill se fler videos med Alan Watts så finns följande från bloggen:

The-Secret-Of-Life

Playing-The-Game-Of-Life

Det verkar dock som att just den här videon är lite ouppskattad av youtube, eller snarare ljudspåret till filmen, vilket tas bort ganska frekvent. Om det beror på att han i denna film uppmanar människor att tänka bortanför pengar, eller om det finns någon annan anledning till att just detta ljudspår tas bort, det vet jag ej. Men jag lägger upp lite fler länkar till samma video, så hoppas jag någon av dem kommer ha ett fungerande ljud.

(Visited 481 times, 1 visits today)